2102 FRED

Het project is gelegen op een centrum locatie, vlakbij het stadpark en wordt gekenmerkt door aaneengesloten bebouwing van uniforme rijwoningen in gevelmetselwerk/rode baksteen. Aan de overzijde bevindt zich een ommuurde Kapel/klooster met vrij veel open ruimte/groen achter deze historische muur. Voor dit stadsproject worden 2 afgeleefde woningen afgebroken en komt er een ruime eengezinswoning in de plaats met 2 bovenliggende duplex appartementen.

Het geheel is sober en compact gehouden met oordeelkundig gepositioneerde raamopeningen. De strakke belijningen van de naastliggende woningen worden gerespecteerd en op een hedendaagse manier mee overgenomen (uitstekend metselwerk ter hoogte onderzijde ramen, gevelplint in verticaal gevelmetselwerk). De raamopeningen worden ook visueel verhoogd om deze belijning van de naastliggende panden mee over te nemen. De volledige gevel wordt vorm gegeven met een donkere rode genuanceerde gevelsteen in kruisverband, in analogie met de naastliggende panden en kleine accenten in tegelverband geven een extra gelaagdheid aan deze nieuwe gevel. Het buitenschrijnwerk bestaat uit donkerkleurig (zwart/anthraciet) aluminium buitenschrijnwerk, incl. het bovenliggende plaatmateriaal/zonwerende screens.

De dakverdieping volgt de daken van de naastliggende woningen en bestaat uit vlakke rode keramische dakpannen, idem huidige situatie en zoals de meeste naastliggende woningen.

De achtergevel wordt in dezelfde materialen uitgewerkt, maar wel iets strakker/moderner en met grote raampartijen naar de tuinzijde toe.

 

Author

admin

Date & Time

augustus 14, 2023