1803 JAND

Totaalrenovatie vrijstaande woning

Voor de renovatie van deze woning die voorheen uit een klassieke woning met rieten dak bestond is er geopteerd voor een grondige wijziging door het gebruik van witte dakleien. Zo krijgt dit project meer eenheid in zijn volumetrie en wordt er een contrast gecreëerd door te werken met bronskleurige elementen voor het aluminium buitenschrijnwerk en paneelaccenten.
De woning werd aan de tuinzijde ook uitgebreid met een nieuw volume en de keuken/leefruimte geven uit op de tuinzijde met een ruim ingesloten terras. Door de hoge schuiframen is er een overvloedige lichtinval en mooie doorzichten naar de tuin en terraszijde toe.
De materialisatie wordt dan weer sober en rationeel gehouden met een strak, modern interieur en maatwerk in combinatie met warme houten accenten die voor een eerder lichte, Scandinavische sfeer zorgen. De eenheid in materiaalgebruik (berkenfineermultiplex, wit gelakte mdf, goudkleurig kraanwerk en accenten, keramische marmer,…) wordt door de hele woning doorgetrokken.
Om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden werd er geopteerd voor een maximaal aantal zonnepanelen en werd de volledige woning (vloeren, dak, gevels,…) helemaal na-geïsoleerd.

Fotografie: Liesbet Goetschalckx

Author

admin

Date & Time

december 12, 2023