1906 KLEI

Totaalrenovatie Villa

Voor de renovatie van deze woning werd de hellende dakconstructie weggehaald en vervangen door een plat dak. De achtergevel werd volledig opengewerkt naar de tuinzijde toe met uitzicht op de achterliggende velden.

Het betreft een energetische totaalrenovatie waarbij de volledige buitenschil ook werd na-geïsoleerd. Hierbij is gekozen voor een lichtgrijs, genuanceerde betonnen gevelsteen (geostylistix), hetgeen aansluit bij de witte woningen met platte daken aan de overzijde van de straat. Er zullen 2 metselwerkverbanden worden toegepast om het volume wat de doorbreken en een speels effect te bekomen.

De raamopeningen worden zorgvuldig gepositioneerd en ter hoogte van de achter-en zijgevel wordt de woning volledig opengewerkt naar de tuin toe en voorzien van ruime terrassen in waterdoorlatende materialen. Het zwart gemoffeld aluminium buitenschrijnwerk maakt een mooi contrast mogelijk met de lichtgrijze baksteen. Dit zwarte accent komt ook terug in de inkomluifel en in de detailleringen.

Het interieur wordt licht en modern gehouden en krijgt warme accenten door het gebruik van houtfineer, parket en gepolierde betonvloer.

 

 

Author

admin

Date & Time

januari 19, 2020