1706 WOMM

Winnend wedstrijdontwerp voor de bouw van 6 appartementen

Het perceel kenmerkt zich door een gunstige noord-zuid oriëntatie. Een ruime, overgedimensioneerde lichte circulatieruimte verbindt de woon-units en biedt ruimte aan de toekomstige bewoners als semi-publieke ontmoetingsruimte. De terrassen worden allen zuid-georiënteerd en geven uit op een aangename semi-publieke binnentuin. Achteraan, aansluitend aan de garages van de omliggende percelen grenst een overdekte carport die plaats biedt aan een aantal parkeerplaatsen en fietsenbergingen. Vanuit deze fietsenberging is er tevens een secundaire toegangsmogelijkheid tot de appartementen. Deze semi-publieke groene binnentuin biedt tevens mogelijkheid tot een sociale ontmoetingsplek. Door de architecturale uitwerking (groenaanleg, afsluitingen,…) kunnen de terrassen nog steeds voldoende privacy genieten.

De architectuur van het appartementengeheel wordt sober en rationeel gehouden in traditioneel metselwerk met oordeelkundig gepositioneerde raamopeningen. De terrassen en gemeenschappelijke inkompartij vormen uitsnijdingen  in het eerder massief geheel en articuleren de leesbaarheid van het complex.

Author

admin

Date & Time

mei 10, 2018