1401 BUIZ

Nieuwbouw Rijwoning

Het project betreft een nieuwbouw rijwoning (ééngezinswoning) in een nieuwe verkaveling voor een particuliere opdrachtgever. Uitgangspunt is het ontwerp van een compacte, laag-energie rijwoning waarbij voldoende ruimtelijkheid en lichtinval wordt geïntegreerd.
Het concept voor deze woning is een split-level woning. De bureau/hobby-ruimte is een halve verdieping naar beneden gebracht, hierdoor is er een continue leefruimte mogelijk met zowel een visuele relatie met de tuin als met de straatzijde. Een ruime, inpandige garage vormt hierdoor geen belemmering meer. De garage & inkom zijn aan de straatzijde georganiseerd. Een half-ondergrondse kelder herbergt een ruime berging en een aangename akoestisch afgesloten hobby-kamer met zicht op de tuin. De leefkeuken is dubbelhoog voorzien en geeft een immens ruimtegevoel, een zeer ruim schuifraam geeft directe verbinding en uitzicht op de tuin. Enkele treden met overgedimensioneerde breedte verzorgen een vlotte verbinding tussen eetplaats en tuin/terras. De zithoek is boven de garage gelegen, is ook intiemer door de beperktere plafondhoogte, maar is visueel wel verbonden met de leefkeuken. De zithoek kijkt uit op een aangenaam, groen park aan de straatzijde. Op de bovenste verdieping zijn badkamer & slaapkamers georganiseerd. Royale glaspartijen geven licht & uitzicht op de groene zuidtuin of op het rustige & groene park aan de voorgevel. Een lichtkoepel boven de centrale traphal geeft nog een extra lichtinval in het centrale gedeelte van de woning en accentueert de trappenpartij.
De voor-en achtergevel zijn voorzien van strak gelijmd gevelmetselwerk. Grote glaspartijen zijn bewust geschrankt geplaatst en leveren zo een speels gevelbeeld op. Aan de achtergevel zijn de ramen gelijk geplaatst met de binnenbepleistering. Zwarte aluminium buitenkaders geven het geheel mee vorm. Dit geeft tevens de mogelijkheid om zonnescreens naadloos weg te werken in deze kaders. Aan de voorgevel zijn de raampartijen dan weer in het gevelvlak geplaatst, zodat er een strakke omkadering aan de binnenzijde ontstaat die een extra accent kan betekenen voor het interieur.

Fotografie  Wienerberger en Frame 24 (interieurbeelden)

Categories

Author

admin

Date & Time

augustus 2, 2017