1301 ZINK

RIJWONING renovatie & uitbreiding

Hout vormt de leidraad in deze grondige renovatie zowel voor de gevelbekleding van de nieuwe uitbreiding aan de achtergevel als voor het te vernieuwen buitenschrijnwerk.
De woning krijgt een extra dimensie door een half-ondergrondse kelderruimte toe te voegen als hobby-bureau dat tevens een grote openheid naar de tuin toe creëert.

Bij deze verbouwing is het natuurlijke materiaal hout het steeds terugkerende element in zijn verschillende verschijningsvormen. De bestaande woning was vrij klein, zithoek en eetkamer waren onpraktisch georganiseerd en de half-ondergrondse kelder/garage had enkel via een ongemakkelijke deur en trap toegang tot de tuin.
De volledige achtergevel werd afgebroken, de kelderverdieping werd uitgebreid en de
leefruimte werd terug opengewerkt. Een interne trap verbindt beide leefzone’s en vormt een gemakkelijke toegang tot de tuin.
De bestaande keuken kijkt uit op de straatzijde, hieraan wordt niet geraakt. Op de verdieping bevonden zich 2 zeer kleine kamers. Deze zijn met de nieuwe uitbreiding aan de achtergevel vergroot en voorzien van voldoende lichtinval en uitzicht op de tuin.

Categories

Author

admin

Date & Time

augustus 1, 2017